Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008
 

Eugen Carpov participă la Forumul european de reglementare în domeniul gazelor naturale

12 mai 2023 • Vizualizari: 641

Eugen Carpov participă la Forumul european de reglementare în domeniul gazelor naturale

În perioada 11-12 mai, Eugen Carpov, directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) reprezintă Republica Moldova în cadrul Forumului european de reglementare a gazelor naturale. Evenimentul care se află la a 37-a ediție, are loc la Madrid, Spania și este organizat de Direcția Generală Energie din cadrul Comisie Europene.

 

Agenda evenimentului din anul curent conține subiecte de actualitate, în special legate de gestionarea sectorului gazelor naturale în situații de criză. Participanții discută despre provocările privind implementarea cadrului legislativ pe piața gazelor naturale, eficiența politicilor UE promovate în domeniul gazelor naturale, decarbonizare, utilizarea hidrogenului și promovarea în continuare a energiei verzi.

 

De asemenea, cei prezenți au analizat ultimele evoluții de pe piața gazelor naturale din statele UE si cele partenere. În context, reprezentantul Secretariatului Comunității Energetice în raportul prezentat a apreciat înalt progresele realizate de Republica Moldova, statul nostru fiind lider printre statele membre ale Comunității Energetice în implementarea angajamentelor asumate.

 

Forumul de la Madrid reunește în fiecare an principalii actori din sectorul european al gazelor naturale, precum autoritățile naționale de reglementare, reprezentanții guvernelor statelor membre ale UE, a Comisiei Europene, a Comunității Energetice, furnizori și operatori ai sistemelor de transport etc.