Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Eugen Carpov a participat la dialogul la nivel înalt pe domeniul energetic Uniunea Europeană – Republica Moldova

25 mai 2023 • Vizualizari: 167

Eugen Carpov a participat la dialogul la nivel înalt pe domeniul energetic Uniunea Europeană – Republica Moldova

În perioada 22-23 mai curent, a avut loc cea de-a patra reuniune “Dialog la nivel înalt pe domeniul energetic Uniunea Europeană – Republica Moldova”, care s-a desfășurat la Bruxelles.

 

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a fost reprezentată de Eugen Carpov, director.

 

În cadrul reuniunii au fost abordate mai multe subiecte de actualitate pentru țară noastră, printre care criza energetică din regiune, procedura de separare și certificare a SRL „Moldovatransgaz” și „Moldelectrica” S.A., dar și despre pregătirea Republicii Moldova pentru următorul sezon rece.

 

De asemenea, delegația moldovenească a avut discuții cu managementul Rețelei europene a operatorilor de sisteme de transport a energiei electrice (ENTSO-E) și Rețeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport de Gaz (ENTSO-G).

 

Susținerea partenerilor europeni este una esențială pentru dezvoltarea sistemului energetic din Republica Moldova, iar în acest context, partenerii de dialog au dat asigurări ca vor continua să sprijine țara noastră prin oferirea sprijinului financiar necesar și dezvoltarea mai multor proiecte investiționale pentru sectoarele reglementate.

 

Menționăm că, delegația a fost condusă de Victor Parlicov, ministrul Energiei, din delegație făcând parte reprezentați ai întreprinderilor din sector, dar și mai mulți deputați din Parlamentul Republicii Moldova.