Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008
 

DEZMINȚIRE

14 septembrie 2021 • Vizualizari: 3350

DEZMINȚIRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) reiterează respectuos adresarea către formatorii de opinie, reprezentanții mass-media și anumiți ”experți” să se abțină de la lansarea în spațiul public a declarațiilor false, lipsite de argumente, calomnioase și denigratoare la adresa instituției.
 

Spre regret, continuă tendința de atragere a Agenției în jocuri și dezbateri politice. Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, unul dintre experți, Veaceslav Ioniță, pe lângă alte multiple insinuări, a făcut o afirmație precum că noile modificări la Legea privind piața produselor petroliere au fost elaborate de către și în interesul unei companii petroliere prin intermediul ANRE, cu scopul de a compromite actuala guvernare.
 

ANRE dezminte această declarație și comunică public că propunerile sale de modificare a legii au fost elaborate de către echipa Agenției fără vreo ingerință din partea participanților pieței. 

 

Reieșind din aceste considerente, ANRE astăzi a sesizat Serviciul de Informații și Securitate și Centrul Național Anticorupțieîn scopul verificării detaliate a informațiilor lansate public și developării adevăraților beneficiari ai acestor linșaje mediatice promovate de către Veaceslav Ioniță. 

 

În aceeași ordine de idei, Agenția îndeamnă reprezentanții mass-media să se informeze din prima sursă cu privire la activitatea ANRE și să reflecte obiectiv poziția instituției în materialele care o vizează, inclusiv prin acordarea dreptului la replică.