Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Anunț privind prelungirea termenului de examinare a solicitărilor de confirmare a statutului de producător eligibil

15 iunie 2022 • Vizualizari: 259

Anunț privind prelungirea termenului de examinare a solicitărilor de confirmare a statutului de producător eligibil

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează despre continuarea procesului de examinare a cererilor depuse pentru alocarea de capacitate de la potențialii producători eligibili de energie electrică din surse regenerabile, fapt ce impune necesitatea verificării acestora prin prisma condițiilor stabilite la art. 36 alin. (51) din Legea nr. 10/2016 privind promovarea utilizării energiei electrice din surse regenerabile și pct. 5 din Regulamentul privind confirmarea statutului de producător eligibil, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 251/2019 din 05.07.2019.

 

În scopul respectării prevederilor legale menționate și analizării tuturor materialelor aferente celor 173 solicitări de confirmare a statutului de producător eligibil depuse până la data de 14.06.2022, cererile vor fi sistematizate pentru ședința Consiliului de Administrație al ANRE conform principiului „primul venit – primul servit”.

 

Ținând cont de volumul excepțional de informații necesare de procesat și de numărul limitat de persoane care pot fi antrenate în acest proces, în conformitate cu prevederile art. 60 alin. (5) din Codul administrativ nr. 116/2018, ANRE informează despre prelungirea termenului de examinare a cererilor pentru confirmarea statutului de producător eligibil, până la data de 14 iulie 2022 pentru toate cererile depuse.

 

Despre rezultatele examinării ANRE va informa suplimentar.