Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE s-a întâlnit cu reprezentanții unor asociații din industria alimentară și de prelucrare din Republica Moldova

15 mai 2023 • Vizualizari: 528

ANRE s-a întâlnit cu reprezentanții unor asociații din industria alimentară și de prelucrare din Republica Moldova

Recent, specialiștii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au avut o ședință de lucru cu reprezentanții unor asociații din industria alimentară și de prelucrare din Republica Moldova, membre ale Consiliului Economic pe lângă Prim-Ministru.

 

În ultima perioadă, antreprenorii au înaintat mai multe solicitări și propuneri legate de  revizuirea Legii promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, dar și a altor acte normative primare și secundare care influențează direct activitatea lor. În urma discuțiilor desfășurate cei prezenți au primit răspunsuri la mai multe întrebări și explicații  la unele aspecte privind construcția de centrale electrice pentru consumul propriu de către întreprinzători și aplicarea cadrului legal existent.

 

„Pentru ANRE, în calitate de autoritate de reglementare a sectoarelor energeticii, este foarte importantă implicarea antreprenorilor în procesele de elaborare a actelor normative de reglementare, care au un impact direct în activitatea antreprenorilor. În perioada următoare, ne vom axa pe dificultățile întâmpinate de către antreprenorii pe care îi reprezentanți, pentru a vă ajuta în soluționarea impedimentelor, dar având ca bază cadrul legal existent și ținând cont de practica UE”, a menționat Violina Șpac, director ANRE.

 

De asemenea, reprezentanții antreprenorilor s-au arătat mulțumiți de deschiderea Agenției de a  discuta problemele existente în relațiile cu titularii de licențe din sectorul electroenergetic, de alimentare cu apă și de canalizare, dar și cele legate de aprobarea tarifelor și prețurilor reglementate.

 

În final, cei prezenți au decis continuarea dialogului pe platforma creată. Amintim că, această întâlnire a fost organizată la inițiativa Consiliului Economic pe lângă Prim-Ministru pe platforma ANRE cu participarea reprezentanților ministerului Energiei și Agenția pentru Eficiența Energetică.