Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE inițiază procedura de consultare publică a proiectului Hotărârii privind modificarea limitei de capacitate pentru beneficiarii mecanismului de contorizare netă

Septembrie 26, 2022

ANRE inițiază procedura de consultare publică a proiectului Hotărârii privind modificarea limitei de capacitate pentru beneficiarii mecanismului de contorizare netăÎn conformitate cu prevederile art. 13 lit. f) din Legea nr. 174 din 21 septembrie 2017 cu privire la energetică, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică aduce la cunoștință despre inițierea procedurii de consultare publică a proiectului Hotărârii privind modificarea limitei de capacitate pentru beneficiarii mecanismului de contorizare netă.

 

Prin aprobarea Hotărârii date, se propune modificarea limitei de capacitate pentru beneficiarii mecanismului de contorizare netă prevăzută la art. 39 alin. (6) din Legea nr. 10/2016 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Odată cu majorarea acestei limite de capacitate se intenționează promovarea construcție și punerea în funcțiune a centralelor electrice care produc energie electrică din surse regenerabile deținute de către consumatorii finali, potențiali beneficiari ai mecanismului de contorizare netă.

 

Nota informativă și proiectul Hotărârii pot fi accesate pe pagina web oficială anre.md, la secțiunea Transparență decizională/Proiecte supuse consultării publice. În acest context, solicităm prezentarea propunerilor și recomandărilor la proiect până la 17 octombrie 2022 la adresa electronică: dceban@anre.md, număr de telefon (0-22 823 934), sau la sediul Agenţiei (Str. Pușkin 52A, mun. Chişinău).

 

 

Alte anunțuri

Arhiva