Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008
 

ANRE a semnat un Memorandum de colaborare autoritatea de reglementare din Ucraina

29 mai 2023 • Vizualizari: 848

ANRE a semnat un Memorandum de colaborare autoritatea de reglementare din Ucraina

Recent, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova (ANRE) și Comisia Națională pentru Reglementarea de Stat a Sectorului Energetic și Utilităților a Ucrainei (NEURC) au semnat un Memorandum de colaborare. Documentul a fost semnat de Veaceslav Untila, Director general al ANRE și Kostiantyn Ushchapovskyi, Președinte al NEURC.

 

Memorandumul are drept obiectiv stabilirea și dezvoltarea unui parteneriat în sectorul de reglementare energetică care vine să fortifice relațiile interinstituționale.

 

Părțile își propun dezvoltarea unei comunicări eficiente pentru a lua decizii rapide și prompte care să faciliteze dezvoltarea și implementarea cadrului de reglementare și să încurajeze cooperarea participanților la piață din ambele țări. Instituțiile vor organiza întâlniri de lucru pentru a face schimb de experiență privind cele mai bune practici de reglementare în domeniul energie electrică, gaze naturale, energie termică, servicii de alimentare cu apă și canalizare, activități de licențiere și control.

 

ANRE și NEURC vor participa activ la formatele de cooperare regională și vor asigura o politică de reglementare eficientă, bazată pe reguli clare, accesibilitate la servicii, nediscriminare, transparență și concurență loială.