Fiecare din noi este responsabil de economisirea resurselor energetice, iar acțiunile care le întreprindem la noi acasă, suntem obligați să le aplicăm și la serviciu.
În acest context, îndemnăm fiecare cetățean și angajat să contribuie la procesul de optimizare a consumului de resurse energetice în cadrul instituției în care activează.
Astfel, angajații Agenției, prin propriul exemplu, vor respecta următoarele cerințe:
- Limitarea iluminatului din spațiile interioare prin utilizarea la maxim a luminii de zi;
- Deconectarea echipamentelor electrice care nu sunt de primă necesitate sau care sunt utilizate în regim standby;
- Deconectarea manuală a stațiilor de lucru PC și imprimantelor;
- Limitarea folosirii ascensorului în sensul eficientizării comenzilor de traseu în intervalele de timp 07:00-09:00, 12:00-13:00 și 16:00-19:00;
- Stabilirea unui microclimat optim în spațiile de birouri, prin menținerea temperaturii la 19°C în timpul programului de lucru;
- Reducerea temperaturii interioare până la 15°C în intervalul de timp 17:00 – 06:00 și în zilele de odihnă;
- Punerea în funcțiune a centralei termice după înregistrarea timp de 3 zile consecutiv, în intervalul orar 18:00 – 06:00, a unor valori medii sau mai mici ale temperaturii aerului de +8°C.
ANRE susține îndemnul autorităților publice centrale către consumatorii de energie electrică, de a economisi energia electrică în orele de vârf, pentru a compensa deficitul de energie și a evita dezechilibrarea sistemului electroenergetic.