Noutăţi

 • Aprilie 2018

 • Martie 2018

  • 29 Martie 2018

   Elaborarea Regulilor pieței energiei electrice din Republica Moldova

   În perioada 27-28 martie, curent, la Chișinău s-a desfășurat al doilea atelier de lucru  privind Regulile pieței energiei electrice din Republica Moldova organizat în cadrul proiectului de asistență EU4 Energy Governance.

  • 28 Martie 2018

   Noi reguli pe piață gazelor naturale din Republica Moldova

   Reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au participat la un seminar organizat de Secretariatul Comunității Energetice. În cadrul evenimentului s-a discutat proiectul Regulilor pieței gazelor naturale elaborat de compania WECOM precum și conceptul pieței gazelor naturale ce se propune.

  • 22 Martie 2018

   Reprezentanții ANRE au avut o întrevedere cu echipa FMI

   Despre angajamente, reușite, acțiuni de viitor dar și conlucrarea activă s-a discutat recent în cadrul unei întâlniri dintre Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și echipa de Experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI),  condusă de  Ben Kelmanson, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

  • 16 Martie 2018

   ANRE a micșorat prețurile de furnizare la gazele naturale livrate consumatorilor

   Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, astăzi, 16 martie 2018, în ședință publică, diminuarea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale pentru anul 2018, în medie de 20,3%.

     Astfel, ANRE a calculat și aprobat următoarele prețuri de furnizare a gazelor naturale pe categorii de consumatori finali:

  • 13 Martie 2018

   ANRE anunță ședință publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță pentru data de 16 martie 2018, ora 10.00, str. Columna 90, etajul 2, sala de ședințe, desfășurarea ședinței publice a Consiliului de administrație în cadrul căreia vor fi examinate și supuse aprobării tarifele și prețurile reglementate la gazele naturale pentru anul 2018.

  • 12 Martie 2018

   Masa rotundă „Ziua mondială a protecției drepturilor consumatorului”

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică vă invită la masa rotundă, cu genericul „Ziua mondială a protecției drepturilor consumatorului”. La eveniment sunt invitați consumatori, ONG-urile care activează în domeniul protecției consumatorilor în sectoarele reglementate de Agenție și alți doritori.

   Evenimentul va avea loc la data de 15 martie, ora 10.00, str. Columna 90, et. 2 sala de ședințe, sediul ANRE.

  • 5 Martie 2018

   ANRE anunță dezbatere publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță pentru miercuri, 7 martie, ora 10:00, str. Columna 90, etajul 2, sala de ședință, desfășurarea unei dezbateri publice în cadrul căreia se vor examina tarifele și prețurile reglementate la gazele naturale pentru anul 2018.

   La ședință sunt invitați cetățenii, asociațiile constituite în corespundere cu legea, alte părți interesate.

 • Februarie 2018

  • 21 Februarie 2018

   Standarde europene pentru piața de energie electrică

   Recent, în cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a avut loc prima ședință de lucru cu privire la elaborarea proiectului Regulilor pieței energiei electrice, la care au participat conducerea ANRE, specialiști din cadrul Agenției, Katerina Karali, reprezentanta Secretariatului Comunității Energetice și Costas Kastrinakis, expert al companiei Kantor Management Consultants, de asemenea, reprezentanți din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii și ai întreprinderilor electroenergetice.

  • 20 Februarie 2018

   ANRE anunță ședință publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță pentru data de 23 februarie 2018, ora 10.00, str. Columna 90, etajul 2, sala de ședințe, desfășurarea ședinței publice a Consiliului de administrație în cadrul căreia va fi examinată și supusă aprobării Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opțiune și furnizorul serviciului universal.

  • 19 Februarie 2018

   ANRE anunță ședință publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță pentru joi, 22 februarie 2018, ora 10:00 str. Columna 90, etajul 2, sala de ședință, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia va fi examinată şi supusă aprobării  Metodologia de calculare, aprobare și ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice.

  • 1 Februarie 2018

   S.A. „MOLDOVAGAZ” solicită examinarea și aprobarea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale pentru anul 2018

   Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat astăzi, 01 februarie, pe pagina oficială www.anre.md cererea parvenită de la S.A. „MOLDOVAGAZ” privind examinarea și aprobarea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale pentru anul 2018, precum și calculele care au stat la baza acestor tarife și prețuri. Documentele respective sunt disponibile în secțiunea Transparența decizională/Consultări publice pe pagina electronică a ANRE.

 • Ianuarie 2018

  • 26 Ianuarie 2018

   O nouă Metodologie de calculare şi aplicare a tarifelor reglementate pentru serviciul de transport al gazelor naturale

   Recent, în cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a avut loc atelierul de lucru pentru elaborarea proiectului Metodologiei de calculare şi aplicare a tarifelor reglementate pentru serviciul de transport al gazelor naturale care va prevedea mecanismul tarifelor de intrare-ieșire, conform prevederilor Regulamentului 715/2009 privind condițiile de acces la rețelele pentru transportul gazelor naturale.

  • 22 Ianuarie 2018

   Comunicat de presa

   Având în vedere că în spațiul public au fost vehiculate informații inexacte, unele chiar false, în legătură cu metodologia de formarea a prețului la gazele naturale, ANRE vine cu următoarele precizări: 

   Tarifele reglementate din sectorul gazelor naturale sunt determinate și calculate în conformitate cu prevederile Metodologiei de calculare, aprobare și aplicare a tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale, aprobate prin Hotărârea Consiliului de administrație al ANRE nr. 678 din 22.08.2014. 

  • 9 Ianuarie 2018

   Noile prețuri plafon pentru produsele petroliere

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică ANRE a stabilit pentru perioada 10.01.2018-23.01.2018 următoarele prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale:

   • Pentru benzină - 18,22 lei/litru;
   • Pentru motorină - 16,32 lei/litru.

   ANRE anunță că prețurile plafon pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale, stabilite începând cu 10 ianuarie 2018, vor include noile accize pentru anul curent în conformitate cu Codul Fiscal.