Misiunea Fondului Monetar Internaţional în vizită la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică

21 Iulie 2017

Joi, 20 iulie 2017- Reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare Energetică din Republica au avut  o întrevedere bilaterală cu reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internațional.

La eveniment au participat directorii Consiliului de Administrație al ANRE, în frunte cu Directorul General Tudor Copaci. De cealaltă parte au fost prezenți, șeful misiunii FMI, d-nul Ben Kelmanson, d-nul Volodymyr Tulin, dna. Koralai Kirbaeva și dna. Armine Khachatryan.

Discuțiile au fost axate pe importanța strategică a autorității de reglementare în implementarea legilor sectoriale cu privire la energia electrică și cea a gazelor naturale, cît și schimbările care urmează a fi efectuate odată cu aprobarea noii redacții a legii cu privire la Energetică. De asemenea s-a discutat și despre problemele cu care se confruntă sistemul energetic din Republica Moldova la etapa actuală și măsurile care urmează a fi luate pentru soluționarea acestor probleme.

Pe durată acestui dialog, Directorul General d-nul Tudor COPACI, a subliniat importanța unei bune colaborări atît cu FMI cît și cu alți actori regionali și internaționali, astfel ca în cele din urmă să sporim independența și transparența actului de reglementare.

În urma întrevederii s-a convenit ca părțile să mențină o colaborare permanentă în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse de misiunea FMI și obiectivele care se regăsesc în politicile naționale a guvernului Republicii Moldova.

 

GALERIE FOTO

Serviciul de presă ANRE