Mihai Ghimpu i-a prezentat colectivului ANRE pe noii directori

12 Ianuarie 2010

Speakerul Parlamentului, preşedintele interimar al ţării, Mihai Ghimpu, a prezentat, astăzi, 12 ianuarie, colectivului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), noii directori ai Consiliului de Administraţie al ANRE, desemnaţi prin hotărârea Parlamentului nr. 140-XVIII din 29 decembrie 2009 publicată astăzi în Monitorul Oficial.
Conform acestei hotărâri, Victor Parlicov a fost desemnat în funcţia de director general al Consiliului de Administraţie al ANRE pe un termen de 6 ani. În calitate de directori au fost desemnaţi Mariana Botezatu, Marin Profir pe un termen de 4 ani, Leonid Belinschi şi Nicolae Răileanu – pe un termen de 2 ani.
În cadrul prezentării, Mihai Ghimpu a declarat că noua conducere a ANRE şi angajaţii acesteia cunosc bine problemele existente în domeniul energetic, fapt ce va permite de a face ordine în acest sector important al economiei naţionale. Aveţi capacităţile şi profesionalismul necesar pentru a face acest lucru, a menţionat speakerul Parlamentului. El le-a urat noilor directori mult succes în muncă, exprimându-şi, totodată, certitudinea că aceştia vor conlucra în mod eficient cu angajaţii ANRE şi cu toţi operatorii de pe piaţa resurselor energetice.
Noul director general al Consiliului de Administraţie al ANRE, Victor Parlicov, are 31 de ani. A absolvit facultatea relaţii economice internaţionale a Academiei de Studii Economice din Moldova. Până la desemnarea în noua funcţie, în anii 2008 – 2009 a lucrat în calitate de manager de proiecte şi expert economic la Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale IDIS „Viitorul”.
Mariana Botezatu are o experienţă de peste 15 ani în managementul unor programe şi proiecte internaţionale, prestarea serviciilor de consultanţă, în dezvoltarea economică, analiza financiară şi administrarea riscurilor. Marin Profir este inginer energetician. În perioada 2000 – 2003 a exercitat funcţia de director al Consiliului de Administraţie al ANRE, iar din 2003 până în prezent – a lucrat în calitate de director executiv al ANRE.
Leonid Belinschi este inginer termoenergetician şi are o experienţă de muncă la Centrala Electrică cu Termoficare nr.1 (CET -1) din Chişinău de peste 33 de ani. Din 1999 şi până în prezent a exercitat funcţia de inginer şef al acestei întreprinderi. Nicolae Răileanu este jurist, cu o experienţă de muncă de peste 35 de ani. În perioada ultimelor 9 scrutine electorale a activat în diferite structuri electorale.
Serviciul de presă al ANRE
12 ianuarie 2010