La Chișinău are loc Reuniunea grupului de lucru a Asociație Regionale a Reglementatorilor din domeniul Energiei

25 Mai 2017

Tudor Copaci, Directorul General al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) a participat, astăzi, la deschiderea Reuniunii grupului de lucru a Asociației  Regionale a Reglementatorilor din domeniul Energiei (ERRA). Atelierul are tematica „Consumatorii și piața cu amănuntul” și se desfășoară în perioada 25-26 mai, Chișinău, Republica Moldova.

În cuvântul de deschidere, dl Copaci a menționat că domeniul energetic este unul de bază pentru Republica Moldova, iar oportunitatea țării noastre de a face parte din această asociației este una binevenită, ținând cont de faptul că, toți membrii își doresc să faciliteze crearea unei piețe competitive de energie electrică și gaze naturale la nivel național, cât și internațional.

„În cadrul acestui Atelier de lucru, fiecare reprezentant va împărtăși experiențele țării sale, astfel la finalul vom avea cele mai bune soluții pentru a depăși provocările existente. Consumatorului final trebuie să i se ofere cele mai bune servicii și o informare corectă, cel mai important pentru noi e ca fiecare cetățean să se simtă protejat acasă”, a mai spus Tudor Copaci, Directorul General ANRE.

Cei prezenți au apreciat aportul adus de Republica Moldova în dezvoltarea și implicarea activă în acest grup de lucru. De asemenea, au subliniat că atelierul de lucru este o ocazie în plus de a împărtăși cele mai bune practici de reglementare, inclusiv din  sectorul energetic.

Menționăm că la Atelier se întrunesc reprezentanți din peste 18 țări membre ai Asociației  Regionale a Reglementatorilor din domeniul Energiei și se desfășoară periodic în diferite regiuni. 

 

Serviciul de presă ANRE