Dialogul continuă: Reprezentanții FMI o nouă vizită la ANRE

3 Noiembrie 2017

Recent, reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internațional au întreprins o vizită în cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. La întrevedere au fost prezenți conducerea și colaboratorii din cadrul Agenției.

În cadrul întrevederii discuțiile au fost axate pe importanța strategică a autorității de reglementare în implementarea legii cu privire la energetică și a legilor sectoriale cu privire la energia electrică și cea a gazelor naturale, dar și aprobarea tarifelor în sectoarele reglementate.

Directorul General, Tudor Copaci a salutat vizita experților și a menționat importanța colaborării pe parcursul anilor între cele două instituții. Iar practicile internaționale și experiența statelor europene rămâne în continuare a fi una primordială pentru dezvoltarea sectoarelor reglementate. 

Menționăm că la moment ANRE lucrează asupra noilor metodologii de calculare a tarifelor pentru energia electrică distribuită și furnizată, precum și pentru energia termică. 

În final, reprezentanții FMI au reconfirmat deschiderea pentru un dialog constructiv și continuarea unei colaborări bazată pe cele mai bune practici internaționale.

Galerie_Foto

​Serviciul de Presă al ANRE