ANRE a eliberat noii companii "Gas Natural Fenosa Furnizare Energie" o licență pentru furnizarea energiei electrice

13 Ianuarie 2015

Consiliul de Administrație al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a decis, în ședința sa din 13 ianuarie, să elibereze o licență pentru furnizarea energiei electrice  noii companii  Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.A., întreprindere creată în rezultatul reorganizării prin separare a întreprinderi Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A.

Procesul de separare a Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A. s-a desfășurat în conformitate cu art. 54 din Legea cu privire la energia electrică, care obligă operatorii rețelelor de distribuție să separe, din punct de vedere legal, activitatea de distribuție de activitatea de furnizare a energiei electrice la tarife reglementate.

În rezultatul divizării Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A. a fost creată noua companie Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.A., care este succesoare de drept, cu titlu universal al drepturilor și obligațiilor aferente activității de furnizare a energiei electrice la tarife reglementate în limitele valorii și volumului activelor și pasivelor transmise acesteia de către Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A. 

Prin hotărârea sa ANRE a eliberat întreprinderii nou create Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.A. o licența pentru furnizarea energiei electrice și a operat modificări în condițiile de licență în conformitate cu noile prevederi ale Legii cu privire la energia electrică.

Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.A. a fost înregistrată în Registrul de stat al persoanelor juridice la 1 ianuarie curent. Conform extrasului din Registru, unicul fondator al întreprinderii este compania ”Union Fenosa Internacional” S.A., Madrid, Spania.

 

Serviciul de presă al ANRE