ANRE anunță dezbateri publice asupra proiectului de modificare și completare a metodologiilor tarifare din sectorul energetic

22 Decembrie 2016

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) organizează luni, 26 decembrie 2016, cu începere de la ora 14.00, dezbateri publice pe marginea proiectului Hotărârii Consiliului de administraţie al ANRE privind modificarea şi completarea unor hotărâri ale Consiliului (Metodologiilor de calculare, aprobare şi ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice şi a tarifelor reglementate de furnizare a energiei electrice, aprobate prin Hotărârea Consiliului de administraţie al ANRE nr. 497 din 20.12.2012 și a Metodologiei de calculare și aplicare a tarifelor reglementate la gazele naturale, aprobată prin Hotărârea Consiliului de administraţie al ANRE nr. 678 din 22.08.2014). Dezbaterile vor avea loc în sediul  ANRE (str. Columna, 90, et. 2, sala de şedinţe).

La dezbaterile publice sunt invitaţi reprezentanţi ai operatorilor din sectorul  electroenergetic și sectorul gazelor naturale, ai instituțiilor publice și organizaţiilor neguvernamentale interesate, experți în domeniul energetic, jurnalişti, alte persoane interesate.

Proiectul privind modificarea şi completarea unor Hotărâri ale Consiliului de administraţie al ANRE a fost expus spre consultare publică pe pagina sa web oficială la  9 decembrie  2016. Proiectul respectiv, Analiza preliminară a Impactului de Reglementare a acestuia și nota informativă care îl însoţeşte pot fi accesate pe pagina web oficială a ANRE www.anre.md, secțiunea Transparență decizională/Consultări publice.

Proiectul a fost elaborat de ANRE în temeiul noilor legi cu privire la energia electrică (nr. 107 din 27.05.2016) și cu privire la gazele naturale (nr. 108 din 27.05.2016) și are drept scop aducerea metodologiilor tarifare în concordanță cu prevederile acestor legi și optimizarea bazei de reglementare în domeniul calculării tarifelor/preţurilor reglementate la energia electrică și la gazele naturale.

 

Serviciul de presă al ANRE

22 decembrie 2016