ANRE anunță ședință publică

14 Martie 2017

ANRE anunță ședință publică

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru vineri, 17 martie 2017, convocarea unei ședințe publice la care vor fi examinate și propuse aprobării solicitările titularilor de licență din sectoarele energetice, de aprobare și ajustare a tarifelor la serviciile de producere, furnizare și distribuție a energiei electrice și a energiei termice.

Ședința va avea loc: Hotel Jazz, sala de conferință Saxophone, str. Vlaicu Pârcălab, 72 (vizavi de sediul ANRE) și se va desfășura în sesiuni separate, după cum urmează:

  • 09:00 - solicitarea Î.C.S. „RED Union-Fenosa” S.A. de ajustare a tarifelor reglementate pentru activitatea de distribuție a energiei electrice pentru anul 2017;

           - solicitarea Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” SRL de ajustare a prețurilor reglementate pentru activitatea de furnizare a energiei electrice pentru anul 2017.       

  • 11:00 - solicitarea S.A. "TermoElectrica" privind ajustarea tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor pentru anul 2017. 
  • 14:00 - solicitarea S.A. „RED-Nord” privind ajustarea tarifelor reglementate la serviciile de distribuție a energiei electrice pentru anul 2017;

           - solicitarea S.A. ”RED Nord-Vest” de ajustare a tarifelor reglementate pentru activitatea de distribuție a energiei electrice pentru anul 2017;

           - solicitarea S.A. „Furnizarea Energiei Electrice NORD” de ajustare a prețurilor reglementate pentru activitatea de furnizare a energiei pentru anul 2017.

  • 15:30 - solicitarea S.A. "CET-Nord"  privind ajustarea prețului pentru producerea energiei electrice și a energiei termice livrată consumatorilor în anul 2017.

La ședință sunt invitaţi reprezentanţii operatorilor din sectorul electroenergetic și termoenergetic, ai instituțiilor publice și organizaţiilor internaționale interesate, experți în domeniul, reprezentanții mass-media, alte persoane interesate.

Structura proiectelor tarifelor elaborate de către ANRE pot fi accesate pe pagina web oficială a ANRE www.anre.md, secțiunea Transparență decizională/Proiecte supuse aprobării.

Menționăm că în perioada preliminară au avut loc mai multe consultări publice, astfel, conform Legii privind transparența în procesul decizional, ANRE a propus părților interesate să vină cu recomandări sau obiecții la proiectele prezentate.

 

Serviciul de presă al ANRE