ANRE a acordat companiei BEMOL Trading SRL o licenţă pentru importul şi comercializarea cu ridicata a benzinei şi motorinei

23 August 2007

Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în şedinţa din 23 august 2007, a luat decizia să acorde 2 licenţe de activitate pe piaţa produselor petroliere.

Companiile ÎCS „BEMOL Trading” SRL din municipiul Chişinău şi „PARSTAR Petrol” SRL din or. Cimişlia, urmează să intre în posesia unor licenţe pentru importul şi comercializarea cu ridicata a benzinei şi motorinei.

Dacă firma „PARSTAR Petrol” şi-a prelungit licenţa la importul şi comercializarea cu ridicata a benzinei şi motorinei pentru următorii 5 ani, apoi „BEMOL Trading” primeşte pentru prima dată o asemenea licenţă de activitate pe piaţa produselor petroliere din Moldova. Totodată e nevoie de precizat că „BEMOL Trading” SRL face parte din grupul de companii ce şi-au asumat angajamentul de a finaliza construcţia Terminalului petrolier Internaţional de la Giurgiuleşti, de a construi o rafinărie petrolieră şi o reţea de 50 de staţii de alimentare cu produse petroliere în Republica Moldova.

Taxa anuală de licenţă pentru importul şi comercializarea cu ridicata a benzinei şi motorinei este de 200 000 lei - bani viraţi integral la bugetul ţării.

La ora actuală 18 companii, dispun de licenţe pentru importul şi comercializarea cu ridicata a benzinei şi motorinei pe piaţa Republicii Moldova.