A fost prezentat noul director general al ANRE

15 Iulie 2009

Şeful aparatului Guvernului, Mihail Pop, l-a prezentat, astăzi, 15 iulie, colectivului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), pe noul director general al ANRE, Vadim Ceban.  El a fost numit în această funcţie, pentru o perioadă de patru ani, prin hotărârea Guvernului nr. 425 din 13 iulie 2009.
Mihail Pop a menţionat că Vadim Ceban este un specialist tânăr, competent şi are suficientă experienţă în domeniul energetic, precizând că el a exercitat funcţiile de membru şi preşedinte al consiliului SA „CET – Nord”. Şeful aparatului Guvernului i-a urat mult succes lui Vadim Ceban în noua sa funcţie şi şi-a exprimat încrederea că acesta va conlucra în mod eficient cu colectivul ANRE şi cu toţi operatorii de pe piaţa resurselor energetice.
Vadim Ceban are 29 de ani. În perioada 2006 – 2009 a fost director al direcţiei generale politici structurale şi investiţii a Ministerului Economiei şi Comerţului, iar în 2005 – 2006 – a exercitat funcţia de şef – adjunct al direcţiei politici de investiţii şi gestionare a patrimoniului public al aceluiaşi minister. În anii 2002 – 2005 a activat în cadrul Comisiei Naţionale Valori Mobiliare. În 2002 a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea „Finanţe”, specialitatea „Bănci şi burse de valori”. În prezent face studii de doctorat la Universitatea „Lucian Blaga” din or. Sibiu, România. Este căsătorit, are un copil.   
Serviciul de presă al ANRE
15 iulie 2009