Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Reprezentanții ANRE au participat la evenimentele organizate de Asociația regională a regulatorilor în sectorul energetic

19 aprilie 2019 • Vizualizari: 406

Reprezentanții ANRE au participat la evenimentele organizate de Asociația regională a regulatorilor în sectorul energetic

În perioada 15-16 aprilie, curent, la Skopje, Macedonia, s-au desfășurat un șir de evenimente organizate de Asociația regională a regulatorilor în sectorul energetic (ERRA), printre care Adunarea Generală ERRA, Consiliul Directorilor, Comitetele pentru licențiere\concurență și tarife/prețuri. Republica Moldova a fost reprezentată de o delegație, condusă de Eugen Carpov, Director ANRE.

Agenda discuțiilor a cuprins subiecte importante de ordin general precum amendarea Acordului de constituire ERRA, examinarea raportului de activitate și a bugetului pentru următoarea perioadă, aprobarea planului de acțiuni și a bugetului pentru 2019/2020.
Totodată, în cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte de specialitate care prezintă interes pentru agențiile reglementatoare naționale. Astfel, participanții au făcut prezentări și schimb de experiență referitor la mecanismele de separare a operatorilor sistemelor de transport, stabilirea tarifelor pentru apă, determinarea veniturilor operatorilor sistemelor de transport și distribuție, contorizarea consumului ș.a.

Menționăm că, următorul eveniment de nivel înalt organizat de ERRA va avea loc în luna septembrie 2019, la Riga, Letonia, unde va avea loc o Conferință investițională în sectorul energetic.