Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Eugen Carpov reprezintă Republica Moldova la „Forumul de la Madrid”

24 octombrie 2019 • Vizualizari: 1089

Eugen Carpov reprezintă Republica Moldova la „Forumul de la Madrid”

În perioada 23-24 octombrie 2019, la Madrid, Spania, se desfășoară cea de-a 33-a reuniune a Forumului European de reglementare a sectorului de gaze naturale, cunoscut ca „Forumul de la Madrid”. La reuniune participă principalii actori din sectorul european al gazelor naturale, precum autoritățile naționale de reglementare, reprezentanții guvernelor statelor membre ale UE, a Comisiei Europene, a Comunității Energetice, operatorii sistemelor de transport, furnizorii și asociațiile consumatorilor. La lucrările Forumului Republica Moldova este reprezentată de Eugen Carpov, Director ANRE.

Principalele subiecte de discuții se axează pe oportunitățile și provocările existente în procesul de creare a pieței interne a gazelor naturale în UE, aprofundarea și armonizarea funcționalității pieței gazelor în spațiul Comunității Energetice.

Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline a Comunității Energetice la 1 mai 2010, iar în anul curent țara noastră deține președinția acestei instituții.