Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat un șir de hotărâri în ședință ordinară

25 februarie 2020 • Vizualizari: 833

Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat un șir de hotărâri în ședință ordinară

La 25.02.2020, a avut loc ședința ordinară a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

 

Primul subiect de pe ordinea de zi a fost aprobarea și eliberarea autorizațiilor pentru 11 laboratoare electrotehnice.

 

În cadrul ședinței a fost discutat  subiectul privind recunoașterea zilelor de 5-6 februarie 2020 drept zile cu condiții meteorologice deosebite, ținând cont că partea de sud și de centru a Republicii Moldova a fost afectată de condiții meteorologice extreme, manifestate prin ninsori și vânt puternic cu rafale de până la 18-23m/s (65–83 km/h). Evenimentele date au provocat deteriorarea elementelor rețelelor electrice, generând întreruperi în masă în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor finali din unele zone ale țarii. Astfel, ANRE a adoptat decizia privind solicitările Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. și „RED Nord” S.A. de recunoaștere a zilelor respective drept zile cu condiții meteorologice deosebite.

 

În cadrul aceleași ședinței a fost aprobat planul de investiții pentru anul 2020 al titularului de licență S.A. „Apă-Canal Chișinău” în valoare de 400621,11 mii lei (261252,50 mii lei din surse BERD, BEI și 139368,61 mii lei surse financiare proprii).

 

De asemenea, a fost aprobat planul de investiții al titularului de licență S.A. „Apă-Termo” or. Ceadîr-Lunga pentru anul 2020 în valoare de 1295,6 mii lei și au fost aprobate valorile actualizate pentru anul 2019 și valorile prognozate pentru anul 2020 ale consumului tehnologic şi a pierderilor de apă în sistemele publice de alimentare cu apă ale titularilor de licențe Î.M. „Servicii Comunale Glodeni”, S.A. „Servicii Comunale Florești”, Î.M.D.P. „Apă-Canal” din or. Ștefan Vodă și a Î.M.D.P. „Apă-Canal” Sângerei.

 

În finalul ședinței au fost aprobate hotărâri cu privire la eliberarea, reperfectarea licențelor la mai mulți agenți economici.