Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat un șir de hotărâri

2 septembrie 2020 • Vizualizari: 354

Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat un șir de hotărâri

Astăzi, 2 septembrie 2020, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a desfășurat o ședință de lucru în regim online.

 

În cadrul ședinței au fost aprobate, în scopul recuperării prin preț reglementat, investițiile realizate de Î.C.S. ,,Premier Energy” S.R.L. în anul 2019, conform Planului de investiții aprobat de Agenție, în valoare de 454,1 mii lei.

Similar,  în urma examinării raportului S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” privind realizarea Planului de investiții pentru anul 2019, au fost aprobate, în scopul recuperării prin preț reglementat, investițiile realizate de titularul de licență  în anul 2019 în valoare de 202,4 mii lei.

 

De asemenea, au fost aprobate un șir de hotărâri cu privire la reperfectarea licențelor pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat la stațiile de alimentare, fiind eliberate și prelungite câte o licență pentru importul și comercializarea cu ridicata a benzinei și motorinei.

 

În același timp, a fost audiat și aprobat Raportul privind rezultatele controlului în domeniul siguranței ocupaționale nr. 11 din 07.08.2020, efectuat de către Serviciului siguranță ocupațională la SRL ”Promegem”, care urmează să remedieze încălcările depistate în termen de 30 de zile.

 

La finalul ședinței, Consiliul de Administrație a aprobat eliberarea autorizațiilor pentru 9 laboratoare electrotehnice, totodată, fiind aprobată eliberarea autorizațiilor de electrician autorizat pentru 7 persoane.