Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE despre întreruperile generate de condițiile meteorologice nefavorabile

6 februarie 2020 • Vizualizari: 809

ANRE despre întreruperile generate de condițiile meteorologice nefavorabile

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că, condițiile meteorologice nefavorabile din noaptea 5 spre 6 februarie 2020 au generat deconectări și întreruperi a furnizării energiei electrice în mai multe localități ale țării, atât în zona de deservire a Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A., cât și a S.A. ”RED-Nord„. Astfel, conform informațiilor oferite de operatorii sistemelor de distribuție a energiei electrice la ora 7:00, fără energie electrică au rămas  21 de mii de consumatori din 37 de localități din țară.

 

Cele mai afectate de intemperie au fost raioanele de sud, Cahul, Cantemir și Vulcănești.

 

La lichidarea avariilor sunt antrenate la moment 98 de echipe ale operatorilor de distribuție.

 

În contextul celor întâmplate, ANRE atenționează referitor la necesitatea respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice.

 

Menționăm că, inspectorii teritoriali ai departamentului supraveghere energetica ai ANRE vor supraveghea procesul de reconectare a liniilor avariate.

 

Informații suplimentare privind întreruperile de energie electrică pot fi obținute direct de la operatorii sistemelor de distribuție a energiei electrice.