Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE atenționează!

24 februarie 2020 • Vizualizari: 975

ANRE atenționează!

Date actualizate!

 

Informăm că, la ora 15:30, în zona de activitate a operatorului sistemului de distribuție S.A. „Red Nord” sunt fără tensiune 5 linii de 10 kV, respectiv 96 posturi de transformare din 16 localități din raionale Râșcani, Sângerei, Glodeni și Dondușeni.

În partea de centru și sud a republicii, care este gestionată de operatorul sistemului de distribuție Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A., 52 de localități rămân parțial fără energie electrică, fiind deconectate avariat 23 linii de tensiune. Numărul total de consumatori fără tensiune la ora raportării era de este de 27508.

 

 

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că, astăzi, 24.02.2020, tot teritoriul țării este afectat de rafale de vânturi cu viteză de 18-20 m/s (65-70 km/h).

 

Manifestările violente ale vântului s-au dezlănțuit în jurul orei 8:00, iar impactul maxim se așteaptă către amiază. Conform prognozelor, vântul ar putea atinge viteza de 25 m/s și mai mult (90 km/h).

 

Informăm că, la ora 10:30, în zona de activitate a operatorului sistemului de distribuție S.A. „Red Nord” fără tensiune au rămas 23 linii electrice 10 kV, ceea ce acoperă  80 localități, iar în partea de centru și sud a republicii, care este gestionată de operatorul sistemului de distribuție Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A., 32 de localități au rămas fără energie electrică fiind alimentate pe 13 linii electrice 10 kV.

Menționăm că, inspectorii teritoriali ai departamentului supraveghere energetică ai ANRE vor supraveghea procesul de reconectare a liniilor avariate, iar toate echipele operatorilor sunt pregătite pentru a face față circumstanțelor nefavorabile.

 

În acest context, ANRE vă îndeamnă să fiți atenți și să respectați regulile de securitate în raport cu instalațiile electrice.