Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE a aprobat Ghidul consumatorului   

28 februarie 2020 • Vizualizari: 996

ANRE a aprobat Ghidul consumatorului   

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a adoptat astăzi, 28 februarie 2020, în ședință publică, Ghidul consumatorului.

 

Scopul Ghidului este de a informa consumatorii privind drepturile, obligațiile, parametrii de calitate, contractare, factură, căile şi procedurile de soluționare a neînțelegerilor sau litigiilor apărute și este destinat aproximativ celor 2,5 mil de consumatori de energie electrică, gaze naturale, energie termică și al serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare. În acest sens, Ghidul consumatorului reprezintă o sursă completă de informații pentru consumatorul care are nevoie de consultații, pentru a fi informat și a evita unele situații nedorite în relațiile cu prestatorii de servicii reglementate de Agenție.

 

La baza elaborării ghidului au stat petițiile primite anual de către ANRE, în care consumatorii solicită explicații şi consultații referitor la problemele care apar la contractare, încălcarea clauzelor contractuale, tarife și prețuri aplicabile, racordare, echipamente de măsurare, calitatea serviciului prestat etc.

 

Ghidul cuprinde prevederi şi explicaţii privind aplicarea actelor normative şi de reglementare, oferă recomandări privind protecţia drepturilor consumatorilor precum şi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate Agenţiei.

 

Versiunea electronică a ghidului este plasată pe site-ul Agenției, www.anre.md, fiind accesibil tuturor vizitatorilor site-ului, aici.